Emailadres-Aanmaken

Hoe je een emailadres aanmaakt via GMail of Hotmail is volgens mij wel duidelijk. Maar wat minder bekend is bij het grote publiek, is dat je met een domeinnaam in je bezit vaak ook emailadressen kan koppelen aan deze domeinnaam.

Ik zou in mijn geval altijd stijnvandenbogaert[at]gmail[dot]com kunnen aanmaken. Maar dankzij het feit dat ik de website www.websitemakenvoorbeginners.com heb, heb ik nu ook de mogelijkheid om stijn[at]websitemakenvoorbeginners[dot]com aan te maken.

Hoe maak je nu zelf een professioneel emailadres aan? 

Let op: niet elke host biedt je de mogelijkheid om emailadressen aan te maken. Dit hangt er vanaf welk soort abonnement je gekocht hebt. Is die mogelijkheid er wel? Dan kan je een emailadres aanmaken via je DirectAdmin Paneel.

Hoe je dit DirectAdmin Paneel bereikt staat in de email die je gekregen hebt van je host bij de bestelling van je domeinnaam. Vind je deze niet terug? Neem dan contact op met je host en zij zullen je verder helpen.

In mijn geval ga ik naar www.websitemakenvoorbeginners.com:2222 en krijg een loginscherm te zien.

DirectAdmin Login Page

Je kan inloggen in je DirectAdmin Paneel met je FTP-gebruikersnaam en wachtwoord, terug te vinden in dezelfde mail van je host bij de bestelling.

Eens ingelogd, zoek je naar E-mail Management. Onder het kopje E-mail Management klik je op E-mail Accounts om een overzicht van de huidige emailadressen te krijgen.

EmailManagement

Klik bovenaan op Create mail account om een nieuw emailadres aan te maken.

Nieuw Emailadres Aanmaken

Nadien is het laatste wat je nog rest om je emailadres aan te maken het volgende:

  • Kies een gebruikersnaam (Je emailadres zal er dan zo uitzien: gebruikersnaam@jouwwebsite.com, ik kies voor “stijn” als gebruikersnaam, mijn emailadres wordt dus stijn[at]websitemakenvoorbeginners[dot]com)
  • Kies een veilig wachtwoord (of laat er één genereren)
  • Kies de email quota (dit bepaalt hoe groot je mailbox moet zijn)
Gegevens invullen nieuw emailadres aanmaken

Klik nu op Create en je emailadres is aangemaakt!

In het volgende scherm dat je nu te zien krijgt, krijg je de instellingen die je moet gebruiken om je emailadres met je gewone emailprogramma (bv: Outlook, Mail) te gebruiken.

Afhankelijk van je host, zal je ook je emails kunnen lezen via webmail. Lijkt dit je interessant? Neem dan eens een kijkje in je DirectAdmin panel ofdat je nergens een mogelijkheid ziet om naar de webmail te gaan.

EmailManagement

Vind je dit niet direct terug? Neem dan contact op met je host en vraag dit na.

 

 

 

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>