Website Met Blog Maken

Een blog verschilt van een website in het mate dat een blog vaak aangevuld wordt met nieuwe blogberichten en een website eerder bestaat uit statische pagina’s die bijna onveranderd blijven. Je denkt misschien: “Ik wil wel een website maken, maar een blog maken en telkens blogberichten schrijven is helemaal niet aan mij besteed, dat zie ik niet zitten!”.

Ik begrijp die gedachte maar al te goed, het is niet altijd leuk om lange blogberichten te schrijven, maar het brengt een tal van voordelen met zich mee!

De Voordelen Van Bloggen

Je Maakt Jezelf Vindbaar In De Zoekmachines

Vindbaar In De Zoekmachines

Een goede reden om te gaan bloggen is dat je berichten lang vindbaar zijn in de zoekmachines. Als je ook op geregelde basis berichten gaat toevoegen, zal het je positie in de zoekmachines alleen maar ten goede komen! Je hoeft dus niet meteen van de eerste dag 100 artikels te schrijven, je kan gerust beginnen met elke dag 1, om later af te bouwen naar 2-3 per week.

Veel bloggen betekent ook veel content op je website. En content = king als het aankomt op zoekmachine optimalisatie. Goede relevante content heb je gewoon nodig om gevonden te worden in de zoekmachines en dat is iets waar je een blog perfect voor kan gebruiken! Als je relevant over bepaalde categorieën blogt en berichten schrijft, zal je vindbaarheid voor dat thema in de zoekmachines alleen maar verbeteren.

Blogberichten

Andere Websites Gaan Naar Je linken

Als je over bepaalde thema’s artikelen gaat schrijven en een blog gaat bijhouden, is de kans reëel dat andere websites je artikel zullen vermelden. Dat levert dan een “backlink” op, wat goed is voor de spin van Google om je website makkelijker te vinden en zo weet Google ook dat er mensen interesse tonen in jouw website. Het komt je resultaat alleen maar ten goede! Ook kan een link op een andere website verkeer opleveren.

Je kan ook een blogbericht schrijven voor een andere website en op die manier ook wat bekendheid opdoen.

Je Kan Bekendheid Vergaren

Als je aan het bloggen gaat ben je bezig met jezelf een stukje “Personal Branding” te geven. Met andere woorden: je zorgt voor bekendheid van het merk “JIJ”. Je genereert ook bekendheid voor je bedrijf en door deze bekendheid maak je in je vakgebied via het internet sneller een naam. De gevolgen en voordelen hiervan kan je denk ik zelf wel al raden ;-)

Je laat zien aan je bezoekers wat je wel en niet weet over specifieke onderwerpen en op deze manier kan je ook een stuk vertrouwen winnen. Het is ook nog eens leerzaam, zowel voor jou als voor je bezoeker. Je zal sowieso hier en daar wat opzoekingswerk moeten doen, je zal reacties krijgen die je nieuwe ideeën geven, jij zal op jouw beurt andere mensen nieuwe dingen bijleren enzovoort.. De voordelen van bloggen zijn eindeloos!

Waarover Moet Ik Bloggen?

Dat kan ik niet weten in jouw plaats, maar ik kan je wel wat op weg zetten. Er zijn veel bloggers die schrijven over hun persoonlijke leven om bijvoorbeeld vrienden en familie vanuit het buitenland op de hoogte te houden van hun belevenissen.

Er zijn ook journalisten die bloggen om het nieuws te delen met de buitenwereld. Zo bestaan veruit alle nieuwssites uit een blog, waar de journalisten dagelijks nieuwe berichten op posten in verschillende categorieën.

Anderen bloggen dan weer over hun passie, over hun vakgebied, om andere mensen iets bij te leren, om hun kennis te delen, of om gewoon informatie te delen met fans en clubleden. Het maakt op zich niet zoveel uit over welk onderwerp je blogt, als het maar relevant is en bij je website past, begin niet over alles te bloggen, maar probeer op voorhand een niche te kiezen (zie artikel “Hoe maak ik een goede website?“)  en geef niet op na 20 artikels!

Heeft u nog vragen? Laat deze gerust hieronder achter!

Veel succes!

Stijn Van den Bogaert

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>