Beste Internet Strategie

Genoeg websites op het internet die het goed doen, maar er zijn een heleboel websites waar het echt fout gaat. Ondernemers of verenigingen hebben vaak enkele honderden tot duizenden euro’s uitgegeven om eindelijk hun eigen plaatsje te hebben op het internet, ze hebben weken of maanden gewacht op het resultaat en uiteindelijk zijn ze toch niet volledig tevreden over wat ze hebben gekregen (en ik spreek uit ervaring).

Veel designers en developers zullen het met mij eens zijn als ik zeg dat een website afleveren die volledig naar wens is van de klanten echt een moeilijke klus is. Velen zijn namelijk nooit, maar echt nooit tevreden en in discussie gaan is niet altijd een optie! Dit is trouwens ook één van de redenen waarom ik deze website gestart ben, om ondernemers ZELF hun website te laten bouwen, zodat ze alles volledig zelf in handen hebben.

Door op de manier van een blog mijn tips mee te delen, hoop ik dat er bij enkele mensen toch een lampje gaat branden en dat ze zullen gaan beseffen wat een goede website echt voor hen kan betekenen.

Wat Is Nu Die Strategie Voor Een Goede Website?

De perfecte strategie is de strategie die voor jouw onderneming het meeste geld gaat opleveren en gaat helpen jouw onderneming te laten groeien.

Hoe deze strategie in elkaar zit moet je voor jezelf uitmaken, maar ik ga je wel enkele tips meegeven die je zeker mag toepassen. Er zijn tal van manieren om jouw website waarde te laten toevoegen aan je onderneming en je kan dus voor jezelf uitmaken hoe je jouw strategie samenstelt (jij kent je onderneming beter dan ik hé ;-) ).

Het enige wat ik je wel wil meegeven is dat je jouw strategie moet zien op een lange termijn en ik zal je aan de hand van onderstaande tips ook proberen uitleggen waarom!

Je Website Laten Scoren In De Zoekmachines

Zoekmachine optimalisatie is een heel belangrijk aspect onder internet marketing. Goede zoekmachine optimalisatie zorgt er voor dat je website een betere positie in Google krijgt.

Google Heat MapDoor een goede positie in Google overtref jij je concurrenten en haal je gratis bezoekers naar je website. Bezoekers die anders op hun website terechtgekomen zouden zijn kunnen dus door een goede positie jouw bezoekers worden en door een goede internet strategie zelfs jouw klanten!

Nu kan je ook denken: “ik kan toch ook adverteren bij Google?”. Ja, dat kan je doen, maar ten eerste kost dat geld en moet je blijven betalen om bovenaan te blijven bestaan.

Als je je website één keer goed optimaliseert en nadien regelmatig nieuwe content toevoegt zodat je website groeit, dan kan die positie bovenaan in Google blijvend EN gratis zijn! Waarom zou je nu willen adverteren..?

Trouwens, klik jij veel op die advertenties als je iets zoekt? Meer als 80% van de mensen die zoeken in Google klikken op een website uit de top 5 van de zoekresultaten, dus waarom je website niet optimaliseren en gratis bezoekers binnenhalen?

Focus Je Niet Op 1 Keyword

Iedereen die internet gebruikt heeft wel al eens gehoord van Google. Veel ondernemers zijn dus ook op de hoogte van het feit dat een goede positie in de grootste zoekmachine van het internet hen mooie resultaten kan bezorgen.

Wat minder mensen weten is dat de keywords die de gebruikers van Google intikken voor 80% bestaan uit longtail keywords en slechts voor 20% uit shorttail keywords.

Longtail VS Shorttail

Longtail VS ShorttailWat betekenen deze twee eigenlijk? Wel, ik zal het je uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Stel dat jij een broodjeszaak hebt en je wil Google gebruiken om gratis bezoekers bezoekers naar je website te halen. Op wel zoekwoord denk je dat je je het beste focust?

De fout van velen hier zou zijn dat ze echt bovenaan willen staan op het keyword “broodjes”, maar die concurrentie ligt echt superhoog!

Veel gemakkelijker om hoog te komen en om specifieker je bezoekers uit de zoekmachines te krijgen is dus longtail keywords gebruiken. In dit geval kan dit bijvoorbeeld zijn “broodjes oost-vlaanderen” of “broodjes bestellen in gent”.

Ga dus niet eindeloos gaan linkjes plaatsen naar je website die gericht zijn om te scoren op één keyword. Schrijf gewoon regelmatig waardevolle artikelen over je zoekwoord en op lange termijn zal je vanzelf bezoekers krijgen uit Google!

Het grootste voordeel hiervan is dat je niet alleen gratis bezoekers op je website gaat krijgen, je bezoekers gaan ook nog eens waardevolle informatie op je website vinden!

Ik Heb Bezoekers, Now What?

Ja, wat nu? Je kan wel een website hebben met waardevolle informatie en op termijn een heleboel gratis bezoekers, maar voegen deze al waarde toe aan je onderneming? Nee..

Een bezoeker die op je website terugkomt en nadien terug weggaat, zie je in 90% van de gevallen nooit meer terug, hij zal dus nooit een klant worden of jou geld opleveren.

Email Marketing

Je moet er voor zien te zorgen dat je een lijst opbouwt. Een lijst van mensen die op je website gekomen zijn en geïnteresseerd zijn in wat jij te vertellen hebt. Probeer ook die mensen hun emailadres te krijgen zodat je hen kan mailen wanneer je een nieuwe tip op je website hebt, zodat ze deze zeker lezen.

Op termijn zal je een band opbouwen met deze mensen en als ze je gratis informatie al interessant vinden, wat zou het dan niet zijn met je betalende informatie? ;)

Een lijst opbouwen kan je doen aan de hand van een nieuwsbriefsysteem, zodat mensen zich kunnen inschrijven om jouw informatie te ontvangen. Een andere manier is zoals ik het doe, ik heb een boek geschreven met zeer krachtige en waardevolle informatie waarmee een leek in no-time zijn eigen professionele website kan bouwen. Als je mij je emailadres geeft mail ik dit boek met plezier naar jou toe. :-)

Betekent Lange Termijn Dat Ik Nog Jaren Moet Wachten?

Succes Op De Lange TermijnNeen natuurlijk niet! Je moet vanaf het eerste moment dat je website online is beginnen met het bouwen aan je reputatie, ongeacht of je nu bezoekers hebt of niet. Schrijf waardevolle artikelen zodat je je (toekomstige) bezoekers helpt. Start nu!

Ik heb deze website een goede maand geleden opgestart en heb tot hiertoe slechts 15 artikelen geschreven, wat eigelijk nog te weinig is in het begin, maar toch zie ik al dat ik dagelijks enkele gratis bezoekers krijg uit Google!

De komende weken/maanden ga ik dus nog meer artikelen proberen toevoegen aan deze website zodat ik binnen enkele maanden echt een heel pak gratis bezoekers uit de zoekmachines kan krijgen en zodat ik mijn lijst dagelijks kan zien groeien!

Stijn Van den Bogaert

 

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>