Geld verdienen met je website

Je hebt een onderneming en het doel van je onderneming is uiteraard dat je er geld mee verdient. Nu is de vraag, kan een website je hierbij helpen?

Kan je met een website geld verdienen en kan je dankzij het internet jouw onderneming naar een volgend niveau tillen?

Wel, daar zou ik heel kort “ja” op kunnen antwoorden, maar ik ga je er wat meer uitleg over geven.

Wist je dat meer dan de helft van de aankopen die plaatsvinden hun oorsprong vinden op het internet? Ik geloof dat het zelfs meer als 70% is.

Daarmee bedoel ik niet dat 70% van de aankopen via het internet verlopen. Nee, ik bedoel hiermee dat het internet in meer dan 70% van de gevallen gebruikt wordt om OP ZOEK te gaan naar een aankoop of om op zoek te gaan naar informatie over een bepaald product dat men nadien wil gaan kopen.

Hoe werkt geld verdienen met je website dan?

Geld verdienen op het internet werkt op dezelfde manier als geld verdienen in het “echt”. Je moet op zoek gaan naar mensen die jouw producten willen kopen. Met andere woorden, je moet vraag en aanbod samenbrengen.

Er zijn ook 1001 andere manieren, maar als je een onderneming hebt is het het beste dat je je eigen producten gaat aanbieden. Dit kunnen digitale producten (ebooks, videotrainingen, audiobooks,..) of diensten zijn, maar dit kan ook aan de hand van een webshop met fysieke producten. 

Dit lijkt moeilijk, maar het goede nieuws is dat op het internet mensen constant op zoek zijn. Het internet is zo groot dat ook geld verdienen met je website lang niet meer zo ingewikkeld is.

Steeds meer en meer mensen geraken vertrouwd met het internet en gaan dus ook sneller iets online bestellen. Jij moet hier met jouw onderneming en website van profiteren en inspelen op de vraag.

Zorg ervoor dat je weet wie je doelgroep is en waar mensen naar op zoek zijn. Dit kan je aan de hand van de Google Keyword Tool, maar daarover geef ik je later nog wat meer uitleg. In dit artikel wil ik je proberen aantonen dat het echt mogelijk is om via je website geld te verdienen en je business te laten groeien.

Stel nu dat jij voedingscoach bent. Je bent zelfstandig ondernemer en hebt je eigen praktijk waar je mensen bijstaat in hun strijd tegen de kilo’s. Je helpt mensen afvallen en je leert hen hoe ze gezond moeten leven en eten.

Wie zou dan je doelgroep zijn?

Inderdaad, mensen die willen afvallen, mensen die gezonder willen of moeten leven.

Stel jezelf nu eens in de plaats van zo iemand. Wat zou je doen als je wil vermageren?

Natuurlijk “op dieet” gaan. Maar wat dus meer dan 70% van de mensen gaat doen is op zoek gaan via het internet. Ze gaan hun computer openen en naar Google gaan om daar te zoeken naar tips om af te vallen.

Zou het niet schitterend zijn dat jij als voedingscoach met je website onmiddellijk in het oog springt van deze mensen?

Als jij (dankzij de Google Keyword Tool) weet naar wat jouw doelgroep exact zoekt in de zoekmachines, kan je er door middel van zoekmachine optimalisatie voor zorgen dat je website bovenaan komt te staan in Google voor die keywords.

Natuurlijk gaat dit niet van vandaag op morgen en zijn er enkele weken tot maanden nodig om een stevige positie te krijgen in Google, maar op termijn loont het echt!

Bovenaan staan in Google voor een keyword waar duizenden keren naar gezocht wordt per maand levert voor jouw website sowieso ook duizenden gratis bezoekers per maand op.

Jaja, bezoekers op mijn website, maar hoe verdien ik nu geld op het internet?

Vergelijk dit principe met een winkel. Als je geen bezoekers hebt ga je ook niets verkopen en dus geen geld verdienen. Focus je in het begin dus vooral op het krijgen van bezoekers!

Als je op je website na een tijdje bezoekers krijgt, kan je beginnen met de volgende stap.

De volgende stap is ervoor zorgen dat je bezoekers blijven terugkeren. Dat kan door ze een mailtje te sturen (hierover straks meer) of door berichten te delen via je Facebook-pagina.

In de eerste plaats moet je er natuurlijk voor zorgen dat je bezoeker op je website vindt waar hij voor gekomen is en dat je hem een oplossing biedt. Anders zal hij zeker niet terugkomen, maar ik ga er vanuit dat je waardevolle informatie te delen hebt en dat de bezoekers dus wel degelijk zullen blijven rondhangen op je website.

Je mag er niet vanuit gaan dat een bezoeker onmiddellijk koopt als hij op je website terecht komt. Vaak zijn internet-gebruikers gewoon op zoek naar informatie en hebben ze in eerste instantie niet de bedoeling om te kopen.

Overspoel ze dus met gratis WAARDEVOLLE informatie! Geef ze waar ze voor gekomen zijn. Bied oplossingen aan je bezoekers. Ze zijn namelijk op je website gekomen omdat ze op zoek zijn naar een oplossing. Als jij hen die oplossing kan bieden, zal hun vertrouwen in jou en jouw website/onderneming alleen maar groeien.

Komen bezoekers terug als ik ze gratis informatie geef?

Ja en neen. Bezoekers gaan (meestal) niet uit zichzelf terugkeren.

Hoe vaak keer jij terug naar een website als je deze één keer bezocht hebt?

Ikzelf heb websites die ik dagelijks bezoek, maar ik kan ze op beide handen tellen. Andere websites die ik tijdens het surfen tegenkom bezoek ik vaak maar 1 keer, of in het beste geval keer ik iedere maand eens (al dan niet per ongeluk) terug.

We moeten deze bezoekers dus zien te “vangen”. We moeten ervoor zorgen dat we altijd met hen in contact blijven. Zodat we hen -nadat we een vertrouwensband gekweekt hebben- onze producten kunnen verkopen.

Geef, in ruil voor een emailadres, iets gratis weg.

Op mijn website kan je een gratis ebook downloaden in ruil voor je emailadres. Als iemand dit ebook aanvraagt, kan ik met 100% zekerheid zeggen dat deze persoon:

  1. een probleem heeft en op zoek is naar een oplossing (hij wil een website maken)
  2. snel een oplossing wil (hij wil snel een website maken)
  3. geïnteresseerd is in mijn vakgebied (hij vraagt het ebook aan..)

Deze persoon heeft ZELF de moeite gedaan om op zoek te gaan naar informatie en is zo bij mij terecht gekomen.

Vanaf dat iemand zich inschrijft om het gratis ebook te ontvangen, blijf ik die persoon bijstaan met tips en informatie, zodat hij het beste uit zijn website kan halen.

Kan je je voorstellen dat die personen er meestal niets meer van begrijpen? Waarom geef ik hen plots alles gratis weg? En waarom is alle informatie zo waardevol?

Wel, hier is een eenvoudige verklaring voor.

Door gratis producten weg te geven gaan ze ook sneller geneigd zijn om hun emailadres in te vullen dan dat er gewoon zou staan “Nieuwsbrief”. Daarnaast gaat ook de wet van de wederkerigheid in werk treden.

Mensen zijn zo gemaakt dat wanneer ze iets krijgen, ze zich (on)bewust verplicht gaan voelen om iets terug te doen of te geven.

De kans dat iemand mijn producten koopt wanneer ik ze eerst al volledig gratis geholpen heb met het oplossen van hun problemen, is dus veel groter en de band met mijn bezoekers zal ook veel beter zijn.

“Als de gratis informatie al zo waardevol is, hoe goed zou de betaalde informatie dan wel niet zijn?”

Begin je het al een beetje door te hebben?

We zorgen eerst voor bezoekers op onze website, overspoelen ze met gratis waardevolle informatie. Bundelen een hoop gratis informatie in een gratis ebook (of een ander waardevol gratis product) en geven dit weg in ruil voor een emailadres.

Stel je eens voor dat je op termijn meer als 1000 emailadressen kan verzamelen van mensen die:

  1. Zelf op zoek waren naar jouw oplossing
  2. Zelf hun emailadres aan jou hebben gegeven

Als je dan iets te vertellen hebt of je hebt een nieuw product heb je met 1 druk op de knop 1000 mensen bereikt en ZO kan je geld verdienen op het internet.

Natuurlijk valt er over dit onderwerp nog veeeeel meer te vertellen en dat zal ik ook doen in de toekomst aan de hand van meer blogberichten.

Voor nu: probeer voor je eigen website en onderneming eens een plan op te stellen van hoe je jouw website kan gebruiken om je onderneming te laten groeien of om geld te verdienen.

Veel succes!

Stijn

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ span class="bigNumber">1 reactie.. Lees ze hieronder of reageer zelf }

andi 7 november 2012 om 17:08

ik ga mijn best doen om het de beste uit te brengen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>