Google Logo

Zoals je waarschijnlijk wel weet (of niet :D ) is zoekmachine optimalisatie en hoger in Google komen één van de belangrijkste zaken voor een goede website. De laatste jaren zijn steeds meer en meer mensen Google gaan gebruiken om informatie te zoeken en te vinden op het internet. Nu kan jij hier een enorme voorsprong nemen op je concurrenten wanneer jij wel gevonden wordt in Google en zij niet!

Maar wat zijn nu de punten waarop je moet letten om goed te scoren in Google? Wat moet je nu precies doen om bovenaan te komen op de eerste pagina van een zoekwoord dat relevant is voor jouw website? Er zijn heel veel zaken aan je website die je kan optimaliseren en een belangrijk punt dat je nu onmiddellijk kan gaan aanpassen zijn je paginatitels (de title-tag in de code van je pagina) en het gebruik van kopteksten (Kop1, Kop2 en Kop3).

Gebruik Een Goede & Relevante Paginatitel

Een title-tag of je paginatitel geeft zowel je bezoeker als de zoekrobot informatie over de informatie van je pagina. Probeer zoveel mogelijk elke pagina binnen je website een unieke title-tag mee te geven, op deze manier kan Google (of een andere zoekmachine) beter bepalen over welk onderwerp een bepaalde pagina gaat.

Paginatitel

Wanneer je website in Google verschijnt, is je paginatitel ook het eerste wat je bezoeker ziet. Echter tonen Google en de rest vaak maar de eerste 66-70 tekens, daarna wordt de titel afgekapt met drie puntjes (…). Als je op safe wilt spelen probeer je je titel dus best niet langer te maken dan 65 karakters. Ook lezen kortere titels ook veel vlotter dan langere titels.

Begin Je Paginatitel Van Je Website Met Je Keyword

Wil je je pagina voor een bepaald keyword laten scoren in Google, zorg er dan ook voor dat je titel van die pagina begint met dit keyword. Hoe minder andere woorden er in de titel voorkomen, hoe meer “waarde” dat ene keyword zal krijgen en hoe belangrijker Google je keyword zal zien. Dit heet “keyword-density”.

Eerste 11 Karakters Van De Title Tag Zijn Bepalend

Uit onderzoek van Jakob Nielsen is ook gebleken dat de eerste 11 karakters bepalend zijn voor de gebruiker om in zijn onderbewustzijn een beslissing te maken ofdat hij verder leest of niet. Aan jou om te beslissen of je hier gebruik van maakt of niet natuurlijk ;-).

Vernoem Je Merknaam In Je Paginatitel

Niet onbelangrijk is dat je je merknaam of de naam van je onderneming in de titel van je website vermeldt. Bij dieperliggende pagina’s is het niet nodig om je titel hiermee te beginnen, je kan gerust je merknaam achteraan plaatsen daar, maar zorg er wel voor dat je merknaam vooraan in de titel staat van je homepage.

Gebruik Relevante Kopteksten

Het gebruik van kopteksten geeft structuur aan je website. Dit is goed voor je bezoeker, maar ook voor Google. Google weet al waarover je pagina gaat door middel van je paginatitel, maar als je nog eens kopteksten gaat gebruiken, kan Google ook de informatie  en structuur op je pagina beter begrijpen en kan het op die manier zijn bezoekers relevantere informatie weergeven.

Een pagina mag bestaan uit één Kop 1 (H1), meestal de titel van het artikel waarover de pagina gaat. Zorg ervoor dat je Kop 1 duidelijk maakt waarover je pagina gaat. Hieronder kan je verschillende keren Kop 2 gebruiken en onder Kop 2 eventueel nog enkele keren Kop 3.

Kopteksten

Schrijf deze kopteksten en titels niet enkel voor Google, maar ook -en eigelijk vooral- voor de bezoeker. Google wil namelijk zijn gebruikers (die later op jouw website terecht komen) altijd voorzien van de meest waardevolle en relevantste websites. Als jij je titels voor je bezoekers gaat schrijven, betekent het dat je je bezoekers waardevolle en relevantie informatie geeft en dat is waar Google van houdt!

Maak Gebruik Van WordPress

Als het op zoekmachine-vriendelijkheid aankomt, is WordPress mijn nummer 1. WordPress is een Open Source Content Management System (CMS) dat de gebruiker in staat stelt om in no-time zijn eigen professionele website op te zetten. Het goede nieuws is dat Google houdt van WordPress websites.

Wanneer je een goed theme kiest voor je website en je installeert en paar plugins (waaronder de SEO plugin van Yoast), dan werk je automatisch altijd goed wanneer je nieuwe artikelen schrijft. Je kan ervoor zorgen dat je paginatitels automatisch de titel krijgen van het artikel dat op de pagina staat en je kan je kopteksten eenvoudig selecteren in de editor van WordPress.

Ook kan je via WordPress de rest (ja, er is nog veel meer!) van je website heel gemakkelijk optimaliseren voor Google, maar hierover later meer!

I Hope You Learned Something!

Hopelijk heb je al wat gehad aan deze tips om hoger in Google te komen door middel van het goed gebruik van je paginatitels en kopteksten. Let op: er zijn meer factoren die geoptimaliseerd moeten worden als je je website echt hoog wil laten scoren op bepaalde keywords, maar hierover zal ik later nog meer artikels schrijven.

Probeer voor nu bij je eigen website al eens de paginatitels te optimaliseren en voorzie je artikels en pagina’s van kopteksten en maak gebruik van je keyword!

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>