Hoe Maak Je Een Goede Website?

In dit artikel zal ik je een aantal tips geven over een goede internet strategie achter een goede website die je eigenlijk moet weten voor je start.

Een goede website is namelijk essentieel voor een internetondernemer, zonder goede basis heb je geen business! Je kan wel een website hebben, maar wanneer je website daadwerkelijk ook waarde toevoegt aan je business, gaat het alleen maar interessanter worden!

Kies De Niche Van Je Business

Wanneer je een website (of een internetbusiness) wil opstarten, start je het best met het kiezen van de niche die het beste bij je business past. Een niche is een deelmarkt van een grotere markt. Op het internet doe je er goed aan om je niche zo specifiek mogelijk te kiezen.

Als je je niche gaat bepalen, maak je een grote markt steeds stap voor stap kleiner, totdat je een deelmarkt gevonden hebt waar jij specialist in bent of je kan in specialiseren en veel over te vertellen hebt. Een voorbeeld hiervan in de gezondheidsmarkt:

Gezondheid => Gewicht => Afvallen => Snel afvallen => Snel afvallen na zwangerschap => Snel en gezond afvallen na zwangerschap

Hoe specifieker je niche is, hoe perfecter het is om in te starten op het internet. Eens je merkt dat je onderneming begint te groeien, kan je nog steeds groeien in je niche en de onderwerpen waarover je vertelt gaan uitbreiden. Het belangrijkste is dat je klein en specifiek begint zodat je je focus kan behouden en echt WAARDE kan geven aan je bezoekers op jouw specifieke niche!

Heb je al een fysieke onderneming, bijvoorbeeld een fietsenwinkel, dan kan je ook hier kiezen om een specifiek product aan te bieden via het internet en je hierin te specialiseren. Probeer groot te zijn in wat je doet, maar hou het klein het begin.

Je kan wel een fietsenwinkel hebben en allerlei soorten fietsen aanbieden in je winkel zelf, maar naar mijn mening is het verstandiger om op het internet te starten met bijvoorbeeld enkel kinderfietsen te verkopen en als je nog specifieker wil zijn kan je de online specialist worden in fietsen voor kinderen onder de 12 jaar. Op deze manier zorg je er onder andere voor dat je niet de zoveelste online fietsenwinkel bent.

Heb je een vereniging of een club, dan moet je je gewoon richten op de informatie van binnen deze club. Het is niet echt van toepassing om een specifieke niche te gaan bepalen, aangezien dit voor jezelf op voorhand wel al duidelijk zal zijn denk ik.

Bepaal Je Doelgroep

Je zou het niet meteen verwachten, maar goed weten wie je doelgroep is, kan je ten goede komen in de zoekresultaten van Google. Google kijkt naar honderden verschillende factoren om websites te beoordelen en bij Google gaat het uiteindelijk nog altijd om hun bezoekers de meest relevante informatie aan te bieden.

Hoe beter jij jouw website kan afstemmen op je doelgroep, hoe eenvoudiger deze doelgroep je ook zal vinden via de zoekresultaten. Google herkent namelijk kwaliteit en relevantie. Regelmatig unieke en waardevolle artikelen op je website die je schrijft VOOR je doelgroep, zullen automatisch op termijn nieuwe bezoekers opleveren, net omdat deze personen waar jij je op richt, zoeken naar jouw aangeboden informatie.

Google Logo

Je kan nu wel denken dat je doelgroep niet belangrijk is en dat je wel allerlei soorten truukjes hebt om je website goed te laten scoren in Google, maar eens een bezoeker dan op je website komt, moet je hem nog weten op je website te houden ook. Hou er rekening mee dat elke bezoeker een mens van vlees en bloed is, die op zoek is naar informatie en hoogstwaarschijnlijk met een vraag zit. Als jij hem dan niet kan helpen, mag je er zeker van zijn dat je deze bezoeker nooit meer terug ziet. Je kan er dus beter voor zorgen dat je goed weet wie je doelgroep is en dat je je informatie kan afstellen op deze mensen, zodat je (hoe weinig het er ook mogen zijn in het begin) je bezoekers tevreden houdt en eventueel later kan omzetten in klanten of lezers van een nieuwsbrief.

Want daar draait het ook om wanneer je echt een goede website wil hebben: nieuwe klanten/leden/aanhangers aantrekken en huidige klanten/leden/aanhangers tevreden houden en laten terugkeren. Het internet is een prachtig medium om -vooral dankzij de zoekmachines en social media- nieuwe klanten te vinden. Al ben ik meer een voorstander van bezoekers uit de zoekmachines dan van ergens anders, omdat ik ervan overtuigd ben dat deze bezoekers meer waarde hebben, ze zijn namelijk al op zoek naar iets, ze zitten met een vraag. Wanneer ze dan op jouw website uitkomen en je kan ze helpen, zal deze persoon vertrouwen krijgen in jou en in je website.

Een goede internet business bestaat voor mij uit 2 kanten:

 1. Bezoekers krijgen
 2. Bezoekers converteren => een actie laten uitvoeren die jij wil dat ze uitvoeren

Stel Op Voorhand De Doelen Van Je Website Vast

Eens je website geïnstalleerd is, heb je uiteraard inhoud nodig. Maar voor je dit gaat doen, is het belangrijk dat je gaat bepalen wat je wil dat je bezoekers op je website gaan doen.

Enkele doelen kunnen zijn:

 1. Een product verkopen
 2. Inschrijvingen voor de nieuwsbrief ontvangen
 3. Bezoekers naar een evenement krijgen
 4. Bezoekers een offerte laten aanvragen
 5. Bezoekers contact laten opnemen
 6. Reacties verzamelen op een blogbericht of in je gastenboek
 7. Bezoekers laten registreren op je forum
 8. Bezoekers laten klikken op je affiliatelinks
 9. Nieuwe aanhangers/leden vinden voor je club/vereniging…
 10. ….

Let wel op: al deze doelen samen op 1 website werken niet, vraag nooit te veel van je bezoekers en zeker niet in één keer, dan ga je hun aandacht verliezen. De resultaten worden minder naarmate je jouw bezoekers teveel opties geeft. Kies 2 of maximaal 3 doelen uit die voor jou prioritair zijn, richt je website daar vervolgens naar in.

Je kan gerust andere doelen verwerken in je website, maar zorg ervoor dat het voor jezelf en vooral voor je bezoekers duidelijk is waar de prioriteit ligt.

2-3 Seconden En Je Bent Je Bezoeker Kwijt..

Het is bewezen (en als je nadenkt weet je dit voor jezelf waarschijnlijk ook wel) dat wanneer een bezoeker op een website komt, hij er gemiddeld 3 seconden over doet om te besluiten ofdat hij op deze website wil blijven of niet. Je houdt hier dus best rekening mee.

Zorg ervoor dat een nieuwe bezoeker, iemand die jou nog nooit ontmoet heeft en nog nooit van jou gehoord heeft, binnen de 2 seconden kan afleiden uit je website wat hij van jou mag verwachten. Probeer duidelijk aan te geven wie je bent, wat je doet en waarom je bezoeker moet blijven. Dit is hoe ik het duidelijk maak:

Website Maken Voor Beginners

Om dit voor elkaar te krijgen zorg je dus best ook voor een goede header, de bovenkant van je website. Deze header kan jouw verhaal in 2 seconden vertellen en kan er voor zorgen dat je meer resultaten gaat behalen.

Heeft u nog vragen? Laat deze gerust hieronder achter!

Veel succes!

Stijn Van den Bogaert

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

 • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
 • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
 • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>