Hoe kom ik aan goede onderwerpen voor mijn blog?

Het is al een tijdje stil op Website Maken Voor Beginners, maar ik ben even op reis geweest naar het zuiden van Frankrijk met 10 vrienden. Dit was zonder twijfel de beste vakantie uit mijn leven.

Elke dag 30°C, geen vuiltje aan de lucht, helderblauwe hemel, groot zwembad, poolhouse, vrienden, cocktail in de hand, .. gewoonweg schitterend!

Bekijk zelf maar even de foto hieronder, genomen aan het zwembad van onze villa:

Caphan

Rooftop

Na de trip naar Frankrijk was er dan nog 3 dagen Tomorrowland, het beste festival ter wereld dat plaats vindt in Boom, België. Ook daar mochten we niet ontbreken natuurlijk ;-)

Tomorrowland

Tomorrowland By Night

Bij een festival hoort uiteraard ook een kamperen, waardoor we een dag voor het festival vertrokken en een dag later terugkwamen. 5 dagen genieten!

Dreamville

Maar goed, ik ben nu terug, tijd om nog wat blogartikelen te schrijven en tijd te maken om alle mailtjes te beantwoorden.

Ik krijg de laatste tijd vaak deze vraag van bezoekers: “hoe kom jij aan goede onderwerpen om zoveel artikelen te schrijven voor je blog?”

Hoe kom ik aan goede onderwerpen voor mijn blog?

Er zijn altijd 3 principes waar je rekening moet mee houden:

 1. Wat vind je zelf leuk?
 2. Waar wordt vaak naar gezocht in Google?
 3. Wat willen je bezoekers lezen?

Als je dit leest zal je misschien denken dat je dit zelf wel kon verzinnen. Maar er wordt maar al te vaak enkel rekening gehouden met puntje 3, wat willen de bezoekers.

Daarbij treden altijd problemen op. Wat de bezoekers willen is niet altijd wat jij wil. Dus je gaat niet altijd evenveel plezier hebben aan het bloggen, waardoor je het op termijn gaat verwaarlozen.

Ook hebben veel webmasters te weinig contact met hun bezoekers, ze weten dus niet wat hun bezoekers willen en kunnen hierdoor dus ook geen onderwerpen verzinnen om over te bloggen.

Je moet het in de eerste plaats voor jezelf interessant en leuk houden. Anders hou je het niet vol. Om het echt leuk te houden is het al blogger ook interessant om reacties te krijgen op wat je schrijft.

Het is zoals een applaus voor een artiest. Men toont dat men je werk en tijd dat je in het artikel gestoken het respecteert.

Persoonlijk vind ik het wel leuk om te schrijven van uit mezelf, maar ik probeer ook altijd rekening te houden met waar mijn bezoekers naar op zoek zijn en met waarnaar gezocht wordt in Google.

Wat ik zelf wil en waar mensen in Google naar zoeken, kan ik zelf gemakkelijk uitvinden. Maar om te weten wat mijn bezoekers willen, heb ik even jouw hulp nodig.

Wat wil jij graag weten?

Ik ben erg benieuwd naar wat mijn lezers graag willen leren over onderwerpen zoals:

 • Websites Maken
 • Social Media
 • Internet Marketing
 • Zoekmachine Optimalisatie
 • WordPress
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Email-Marketing
 • Affiliate-Marketing
 • Domeinnamen
 • Enzovoort…

Ik zou het erg waarderen wanneer jij als reactie op dit artikel (ten minste) één vraag stelt over wat jij graag zou willen weten/leren.

Win-Win-Situatie!

Hoe meer vragen er gesteld worden, des te meer inspiratie ik heb om te schrijven en om jullie vragen te beantwoorden.

Niet alleen kan ik artikelen schrijven en zie jij jouw vragen beantwoord. Ook anderen kunnen geholpen zijn met de antwoorden op jouw vragen. Er zijn misschien wel een heleboel mensen met hetzelfde probleem als jij.

Mochten er vragen bijzitten waarop jij het antwoord weet, aarzel dan niet om zelf een antwoord te geven en om elkaar te helpen.

Alvast bedankt voor je reactie!

 

 

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

 • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
 • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
 • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>