Geld Verdienen Met Je Website

Je zou maar eens een website hebben waar je dagelijks enkele tientallen of honderden bezoekers naartoe haalt, dan is het toch zonde dat je daar geen geld mee verdient?

Om geld te verdienen met je website zijn er heel wat mogelijkheden, in dit artikel ga ik er één van bespreken, namelijk advertenties.

Advertenties op de website plaatsen is niet meteen mijn meest favoriete manier om geld te verdienen met een website, omdat je in mijn ogen je bezoekers hier mee “lastig” valt, ze zijn niet op jouw website gekomen om advertenties te bekijken.

Maar als je het slim aanpakt en je plaatst relevante advertenties die de mensen die op jouw website komen interesseren, dan kan het wel eens zijn dat je door deze advertenties extra geld gaat verdienen! Ben je benieuwd hoe dit werkt? Ja? Lees dan zeker even verder!

Zoek Eerst Uit Wat Je Bezoekers Leuk Vinden

Wanneer je een website hebt over vissen, dan zal je zelf wel begrijpen dat het nutteloos is om advertenties te gaan plaatsen over voetbalschoenen. Probeer dus eerst uit te zoeken wat voor soort mensen er op jouw website komen.

Als je je website goed opgebouwd hebt dan richt je je op één specifieke niche, al dan niet wat uitgebreider (Lees in dit artikel hoe je tot een goede niche komt). De bezoekers van jouw website zijn dus hoogstwaarschijnlijk ook allemaal mensen die geïnteresseerd zijn in jouw specifieke niche.

Wanneer je ongeveer denkt te weten wat je bezoekers leuk vinden of waar jouw bezoekers naar op zoek zijn, dan kan je op zoek gaan naar relevante advertenties.

Om echt krachtig te kunnen adverteren zoek je het best naar een oplossing voor het probleem van jouw bezoekers, hoe dichter een advertentie bij de oplossing van hun probleem komt, hoe groter de kans dat ze er wel degelijk zullen op klikken en later het product zullen kopen.

Maak Een Account Aan Bij Een Affiliate Netwerk

Een wat netwerk hoor ik je denken? Wel, een affiliatenetwerk is een website die ervoor gaat zorgen dat jij binnenkort met jouw website geld zal kunnen verdienen.

Op zo’n affiliatenetwerk krijgen verkopers de kans om hun producten toe te voegen. Mensen zonder een eigen product, krijgen op deze manier dan weer de kans om de producten van andere verkopers aan te bieden via een unieke url.

Wanneer iemand dan het product koopt via jouw unieke url, dan zal jij een percentage van het verkoopbedrag krijgen en zo kan je dus zonder eigen product toch geld verdienen met jouw website.

Twee goede Nederlandstalige affiliatenetwerken zijn PayPro en TradeTracker. Zorg er zeker voor dat je bij één van deze websites (of een ander affiliatenetwerk) een account hebt.

Er zijn ook methodes zoals Google Adsense om advertenties op je website te tonen aan de hand van enkele keywords. Met deze keywords kan Google dan relevante advertenties op je website weergeven.

Ook is er bij Google Adsense een mogelijkheid om geld te verdienen per keer dat er op een advertentie geklikt wordt, vaak gaat dit maar over enkele centen.

Het is dus volgens mij beter om op een goede manier producten te gaan promoten via affiliatenetwerken en ervoor te zorgen dat mensen deze producten ook kopen. Dit gaat je op termijn veel meer opleveren dan enkele centen per klik.

Ikzelf heb niet zo’n goede ervaringen met Google Adsense, omdat Google een redelijk streng beleid hanteert dat niemand snapt. Om nog onbekende reden is 2x na elkaar mijn Adsense account geblokkeerd en kan ik dus geen gebruik meer maken van deze dienst.

Hoeveel mailtjes je Google ook stuurt, ze zullen je niet meer binnenlaten en wanneer je een nieuw account probeert aan te maken, zullen ze het snel genoeg doorhebben dat jij het bent en zal je nieuwe account dus ook geblokkeerd worden. Zolang jouw account niet geblokkeerd wordt, kan je gerust Google Adsense gebruiken, alleen is de vraag voor hoe lang? ;-)

Producten Kiezen Om Te Promoten

Eens je een account hebt aangemaakt bij PayPro of TradeTracker, kan je beginnen met het kiezen van een product dat je wil gaan promoten. Probeer er niet te veel in één keer te kiezen, maar focus je op slechts een paar producten om te beginnen.

Zorg ervoor dat de producten die je kiest relevant zijn voor je bezoekers van je website en probeer een product te kiezen waarin ze echt geïnteresseerd zullen zijn.

Advertenties Op Je Website Plaatsen

Nu je producten gekozen hebt en je hebt je unieke affiliate-url per product, dan kan je gaan beginnen met promoten en er zijn twee manieren om dit te doen.

De eerste manier is dat je gewoon banners gaat plaatsen op je website en dat je gaat zitten wachten tot je bezoekers ook effectief op deze banners zullen klikken.

Een tweede manier is dat je artikelen gaat schrijven over deze producten en mensen doorverwijst naar de website van het product. Dit kan je dan doen door bijvoorbeeld de zin “klik hier om dit product te bekijken” te koppelen aan jouw persoonlijke affiliate-url.

Wanneer je gebruik maakt van WordPress dan kan je echt in 1 2 3 nieuwe banners en affiliate-url’s toevoegen aan je website. Via de sidebar kan je er ook voor zorgen dat een banner zichtbaar is op elke pagina zonder dat je het telkens weer opnieuw hoeft in te stellen.

Je moet dan gebruik maken van de tekstwidget in WordPress, die je in de sidebar plaatst. In die tekstwidget plak je de code van je banner die je gekregen hebt via PayPro of TradeTracker.

De bezoekers die via jouw affiliate-url het gepromote product kopen, zullen jou dan geld opleveren, want zoals ik al zei krijg jij per verkoop een percentage van de verkoopprijs.

Conclusie

Heb je een website waar je dagelijks enkele tientallen, honderden of zelfs nog meer bezoekers op krijgt, dan kan je hier perfect geld mee verdienen zonder dat je zelf een product hebt.

Het enige wat je moet doen is een account aanmaken bij een affiliatenetwerk, een product kiezen om te promoten en vervolgens bezoekers via jouw persoonlijke affiliate-url doorsturen naar de website van het product.

Als je dit doet pas je eigenlijk al een kleine techniek van internet marketing toe!

Veel succes!

Stijn Van den Bogaert

 

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>