Website Maken Op Lange Termijn

Veel mensen die het boek “Je Eigen Professionele Website Online Binnen Het Uur” gelezen hebben, denken ook dat al het werk er na één uur al opzit.

Onterecht!

Natuurlijk kan je na een uur al een website online hebben, als je de stappen in het boek volgt zal ook jij dit kunnen. Het enige probleem is dat je website na één uur nog niets gaat opbrengen.

Vergelijk het even met een fysieke winkel. Je kan een gebouw kopen, alles inrichten, ‘s morgens de deuren opendoen en zitten wachten… Maar door je deuren open te doen ga je niet automatisch een bloeiende zaak krijgen en geld verdienen. Er moeten bezoekers over de vloer komen!

Bekijk je website dus vooral op lange termijn! Ik leg je zo meteen uit waarom.

Zie je website als je online onderneming. Blijf er altijd aan bouwen.

Als je een winkel opent, heb je naar mijn mening 3 grote factoren die een rol spelen bij het halen van bezoekers.

 1. De locatie van je winkel (drukke winkelstraat = veel bezoekers)
 2. De marketing (hoe lok jij klanten?)
 3. Naamsbekendheid (mensen WILLEN gewoon jouw winkel bezoeken)

Op het internet en met je website kan je deze puntjes ook in je achterhoofd meenemen en er rekening mee houden.

Je zal een plaats moeten vinden waar veel mensen rondlopen, in dit geval dus “rondsurfen”. Als jij jouw website onder ogen kan brengen op plaatsen/websites waar veel mensen komen die op zoek zijn naar wat jij biedt, dan ben je vertrokken.

Natuurlijk kan je dan nog door veel mensen gezien worden, het is ook belangrijk dat je goede marketingtechnieken gaat toepassen. Er is op het internet al zo een overvloed aan reclame en advertenties, dat jij er moet voor zorgen dat de jouwe er uit springt en dat mensen op jouw advertentie klikken.

Als laatste heb je de naamsbekendheid, maar die krijg je natuurlijk ook niet van vandaag op morgen. Als je een website hebt die bekend is bij het grote publiek (Facebook, Google, Twitter, Ebay, ..), dan heb vanzelf dagelijks bezoekers, al moet je het in het begin wel wat anders aanpakken.

De kunst is natuurlijk ook om alle bezoekers tevreden te houden en om ze te laten terugkeren.

Hoe je bezoekers kan laten terugkeren naar je website leg ik je later nog een keertje uit.

Laten we ons eerst focussen op wat we moeten doen nadat onze website online is.

Bezoekers naar je website halen!

Ik sprak daarnet al over “een plaats waar veel mensen rondlopen”. Wel, op het internet heb je hier heel wat mogelijkheden voor. Enkele verkeersbronnen waar ik op reken zijn

 • Google Organisch: organisch verkeer betekent dat de bezoekers uit de zoekmachines bij jou terechtgekomen zijn. Als je website hoog in Google staat voor een populair keyword, dan krijg je dagelijks GRATIS bezoekers over de vloer, die op zoek zijn naar wat jij aanbiedt! Schitterend toch?
 • Google Ads: Door te adverteren op Google kan je ook een heleboel bezoekers naar je website halen, let wel op: dit kost geld!
 • Facebook Ads: ook op Facebook kan je adverteren en op zoek gaan naar bezoekers en klanten voor je website.
 • Facebook Organisch: Door middel van een goed opgezette marketingcampagne kan je via Facebook ook een heleboel gratis verkeer naar je website halen. Het hangt er natuurlijk van af hoe enthousiast de bezoekers zijn over jouw website of product en ofdat zij jouw campagnes zullen doorvertellen. (Een viraal effect creëren)
 • PPV campagnes: PPV betekent Pay Per View. Eenvoudig gezegd komt het er op neer dat jij een 3de partij betaalt om jouw website te tonen aan mensen die aan het surfen zijn. Zij krijgen je website dan (meestal) te zien als een pop-under. Een venster dat verschijnt achter de website waar naar gesurft wordt.
 • En er is nog zoveel meer..

Zoals je ziet zijn er een heleboel manieren om verkeer naar je website te halen, maar de meeste kosten geld. En we zijn hier om zoveel mogelijk te besparen natuurlijk!

Als je vanaf het eerste uur bezoekers op je website wil hebben, ga je wel moeten adverteren. Of je zou al een grote lijst e-mailadressen moeten hebben van mensen die je op de hoogte kan brengen van je nieuwe site.

Vandaar dus de titel van dit bericht: “Bekijk Het Maken Van Je Website Op Lange Termijn!”

Op lange termijn kan je ervoor zorgen dat je website een mooie positie krijgt in de zoekmachines, waardoor je dus ook op termijn een heleboel gratis verkeer (en automatisch) over de vloer gaat krijgen.

Als je benieuwd bent hoe je je website hoger kan laten ranken in Google, moet je zeker mijn blog in de gaten houden en ondertussen eens een kijkje nemen naar één van onderstaande artikels die ik een tijdje geleden geschreven heb:

Om echt op lange termijn te werken en om in de toekomst mooie posities in de zoekmachines te halen, kan ik je alvast 1 ding aanraden: START EEN BLOG!

Door te bloggen zorg je voor tekst op je website en dat is het belangrijkste wil je een goede positie halen in Google.

Moraal van het verhaal: niet opgeven en blijven bloggen!

Success is around the corner.

Grtz

Stijn

 

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

 • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
 • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
 • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ span class="bigNumber">1 reactie.. Lees ze hieronder of reageer zelf }

Eigen zaak starten 4 januari 2017 om 17:55

Bij het starten van een eigen zaak is het belangrijk om ook een website te lanceren, als tool om je product extra te promoten. Tegenwoordig kan je niet meer zonder! Zelf koppelde ik er ook een Facebookpagina en blog aan. Een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>