crowd

Een blog maken, waarom zou je het doen? Je bent vast al veel websites tegen gekomen waarop een blog bij gehouden werd. Zelfs op dit moment ben je een blog aan het lezen, namelijk op deze website.

Aan de hand van blogberichten stuur ik tips en technieken de wereld in zodat beginners ook hun eigen website kunnen maken.

Maar waarvoor dient bloggen nu eigenlijk en waarom zijn er zoveel mensen die bloggen?

In dit artikel geef ik je een kort overzicht:

Blog Maken Reden #1: Autoriteit

Door een blog te maken en door regelmatig te bloggen over specifieke onderwerpen, krijg je de gelegenheid om aan je bezoekers te tonen wat je weet en hoeveel je weet.

Je kan een autoriteit worden door inhoudelijk kwalitatieve informatie te delen met je lezers.

Bij wie denk je dat bezoekers producten gaan kopen, bij jouw concurrent die niets weggeeft, of bij jou waar ze allemaal interessante en kwalitatieve informatie kunnen vinden? Wie gaan ze het beste vertrouwen? Jou natuurlijk!

Door te bloggen bewijs je namelijk dat je weet waarover je spreekt en dat je er echt iets van kent! Bezoekers zullen je al snel zien als een expert in je vakgebied.

Blog Maken Reden #2: Leerzaam

Tijdens het schrijven van blogposts ga je jezelf verder blijven ontwikkelen. Je schrijft de kennis die in je hoofd zit neer en deelt deze met anderen. Op deze manier draag jij een deel van je kennis over en blijf je zelf steeds met je vakgebied bezig.

Je houdt jezelf scherp.

Verder zit waarschijnlijk niet ALLES al in je hoofd en zal je -om tot volledige artikels te komen- ook vaak iets moeten opzoeken. Voor ik een artikel begin te schrijven ga ik meetal op zoek naar andere artikels over het onderwerp om me nog wat verder te verdiepen en om de mening van de concurrenten/collega’s/experts te bekijken.

Op deze manier blijf je altijd bijleren!

Blog Maken Reden #3: Interactie

Een schitterend pluspunt aan een blog is dat je reacties van lezers kan toestaan. Dit heeft tal van voordelen:

  • de pagina van je artikel krijgt altijd meer tekst = content
  • pagina wordt vaak geupdatet met comments = vaak updates, er is activiteit op je site.
  • bezoekers kunnen vragen stellen = levert inspiratie op voor nieuwe berichten en er kunnen gesprekken ontstaan tussen de bezoekers zelf.

Reacties van gebruikers toestaan kan echt voor een interactie zorgen tussen jou en je publiek. Verzorg de relatie met je lezers dus goed!

Blog Maken Reden #4: Lang Vindbaar

Als je blogt en berichten schrijft zorg je voor tekst (content) op je website.

Doordat je veel gaat schrijven over één bepaald onderwerp, ga je vaak gebruik waken van relevante keywords. Via deze keywords die dan op je website staan kunnen bezoekers jouw website vinden via de zoekmachines.

Door regelmatig nieuwe berichten te schrijven verstevig je dus elke keer je positie in de zoekmachines en zorg je telkens voor meer tekst (dus meer relevante keywords) op je website.

Let op: in sommige markten moet je vaak de eerste 2-3 maanden een paar keer per week een nieuw artikel schrijven als je de concurrentie voorbij wil steken. Dit kan lastig zijn in het begin, maar je zal er nadien zeker de vruchten van plukken!

Blog Maken Reden #5: Veel Verkeer

Zoals ik in het vorige puntje beschrijf zorgt bloggen voor veel verkeer. Doordat jij voor kwalitatieve informatie en teksten zorgt, gaan er op termijn vanzelf bezoekers bij jouw website terecht komen.

Als je dan deze bezoekers kan omzetten in klanten, heb je een goede internet business!

Blog Maken Reden #6: Bekendheid

Wanneer je blogt werk je een stukje aan je personal branding, je werkt aan het merk “jij” en aan het merk van je onderneming. Dit is iets wat steeds belangrijker wordt de laatste jaren en in de toekomst NOG belangrijker gaat worden, zorg dus dat je mee bent!

Je genereert door te bloggen bekendheid voor jezelf en voor je onderneming. Door deze bekendheid zal je in je vakgebied meer naam krijgen en sneller gezien worden als een autoriteit.

De gevolgen hiervan kan je zelf wel bedenken..

Blog Maken Reden #7: Respect & Waardering

Door je kennis te delen ga je waardering krijgen van je lezers. Vaak kan een blogbericht van jou een oplossing bieden voor een probleem waar ze al lang mee sukkelen.

Als je een lezer echt kan boeien en helpen, kan het wel eens zijn dat er een nieuwe klant zit aan te komen!

Blog Maken Reden #8: Linkbuilding

Als je blogberichten online plaats is de kans groot dat lezers van je blog een linkje naar een bericht van jou plaatsen op hun website.

Zo zorg je voor linkjes op andere sites naar jouw site is, wat goed is voor de off-page zoekmachine optimalisatie van je website.

Blog Maken Reden #9: Gastbloggen

Als je zelf blogberichten schrijft op je website, kan je ook aan gastbloggen doen.

Je kan gastbloggen zien op twee manieren:

  1. Jij schrijft een artikel voor een blog van een andere website, waardoor je aan je bekendheid werkt en een linkje naar je eigen website kan plaatsen
  2. Je laat iemand anders een artikel schrijven op jouw website, je moet waarschijnlijk wel een linkje naar zijn website plaatsen, maar jij krijgt wel nieuwe content zonder dat je er iets voor moet doen!

Blog Maken Reden #10: Netwerken

We leven in een tijd van netwerken en vooral in een tijd van sociale netwerken. Iedereen heeft een profiel op Facebook, Twitter, LinkedIn, ..

De kans dat iemand die jouw artikel leest en het goed vindt nadien ook deelt met zijn vrienden is dus groot. Als jij zorgt dat lezers echt iets leren uit jouw artikel, kan je met een beetje goede wil ook de vrienden van de vrienden van je lezers bereiken!

Zorg zelf ook voor een groot netwerk. Het maakt echt een immens verschil ofdat je je boodschap uitstuurt naar 1 of 10000 mensen!

Waarover Moet Jij Nu Bloggen?

Daar kan ik (helaas) geen antwoord op geven in jouw plaats. (Ik heb wel een artikel geschreven dat je kan helpen bij het vinden van goede onderwerpen voor je blog)

Er zijn namelijk verschillende soorten bloggers. Er zijn bloggers die schrijven over hun eigen leven om familie ver weg op de hoogte te houden over hun ervaringen.

Er zijn ook bloggers die schrijven over hun passie: van vissen en tuinieren tot marketing en rentenieren, van sport tot kunst. Het maakt in feite niet zoveel uit over welk thema je blogt.

Het gaat meer om het doel waarmee je blogt. Bepaal dat eerst en bedenk goed waarover je wilt bloggen.

Er gaan altijd mensen zijn die jouw passie delen en geïnteresseerd zullen zijn in wat je schrijft. Jij leest dit nu toch ook? ;-)

Tot de volgende, ciao!

PS: Als je echt zeker wil weten ofdat jouw vakgebied/markt/niche groot genoeg is om geld te verdienen op het internet, dan doe je best eerst een marktonderzoek. Hierover vertel ik jullie later meer.

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>