Betere Positie Zoekmachines

In een vorig artikel had ik het al over het belang van goede paginatitels en het gebruik van goede kopteksten. Maar wat zijn nu de andere aspecten die erbij komen kijken willen we onze website een betere positie in de zoekmachines geven? Ik heb hieronder nog enkele belangrijke tips neergeschreven die je zeker moet toepassen om een hogere ranking in Google te krijgen. Het kan goed zijn dat ik hier en daar nog iets over het hoofd zie, maar wanneer je met deze tips aan de slag gaat, zul je al een heel eind verder komen!

Maak Gebruik Van De Metatag “Description”!

De metatag “description” geeft je bezoeker en de zoekmachines een korte samenvatting over het onderwerp van je pagina. Net zoals je paginatitel dat eigenlijk doet, maar de “description” of de “pagina-omschrijving” is meer een toevoeging aan je titel.

Je paginatitel geeft meestal slechts een paar keywords mee als informatie voor de bezoeker of zoekmachine. Terwijl je omschrijving 2 zinnen lang mag zijn en dus veel meer informatie kan bevatten. Hoe relevanter jij je informatie voor Google maakt, hoe gerichter en waardevoller Google je zoekwoorden en pagina’s kan indexeren. Probeer net als bij je titels ook in je omschrijving je keyword te gebruiken.

Waardevolle Informatie Voor Je Bezoekers!

Volgens mij één van de belangrijkste aspecten voor een goede positie in Google te behalen en te behouden. Bied je bezoekers op regelmatige basis waardevolle en relevante artikels aan. Dit betekent inderdaad dat je het best gaat gaan bloggen, wat niet iedereen even graag doet, maar als je de top van de zoekmachines wil bereiken, kan je hier echt niet aan uit.

Als je gevonden wilt worden op bepaalde zoektermen, is het ook belangrijk dat deze zoektermen voorkomen op je website, over hoe je dit het best doet vertel ik je later in dit artikel wat meer. Als je berichten op je website ook nog eens de oplossing zijn voor je bezoekers hun probleem, dan zullen zij ook naar jouw website gaan linken van op andere websites of via social media. Als er iets is waar Google van houdt, dan is het wel dat andere websites naar jouw site linken. Op deze manier kan Google zich een beeld vormen van hoe populair en hoe gewaardeerd jouw website is door de rest van het internet. Noemt het maar de mond-tot-mond reclame van het internet. ;-)

Optimaliseer Ook Je Afbeeldingen!

Dit punt wordt door velen vergeten, maar het is echt simpel om je afbeeldingen te optimaliseren voor de zoekmachines! Wat ik je kan aanraden is om elke afbeelding een unieke en omschrijvende bestandsnaam te geven. Wanneer je je afbeelding dan invoegt op je website, geef je je afbeelding een unieke alt-tag mee.

Alt Tag Om Je Afbeeldingen Te Optimaliseren

Op deze manier laat je Google weten wat er op je afbeelding te zien is. Probeer (indien dit relevant is voor de afbeelding) je alt-tag ook te voorzien van je keyword. Hoe meer informatie je meegeeft op je website, hoe meer de spin van Google kan indexeren en hoe beter Google ook zal begrijpen wat er allemaal gebeurt op jouw website.

Enkele Tips Voor Goede Artikelen Te Schrijven

Maak Gebruik Van Je Keyword

Een kleine tip om je artikelen te optimaliseren is dat je ervoor gaat zorgen dat je je artikel zowel begint als afsluit met je main keyword. Zo zorg je ervoor dat de spin van Google je zoekwoord goed opneemt.

Niet veel websites maken hier gebruik van, je kan dus een grote voorsprong nemen wanneer jij jouw artikelen nu al gaat optimaliseren! Een goed artikel bestaat uiteraard uit meer dan enkele zinnen, probeer altijd een minimum van 4-500 woorden te hanteren wanneer je wenst dat een specifiek artikel een betere positie krijgt in de zoekmachines!

Hou Rekening Met De Keyword Density

Keyword density? Keyword density of de dichtheid van je zoektermen is het aantal keren dat je zoekwoord voorkomt ten op zichte van het totaal aantal woorden op je pagina. Het beste wat je hier kan hanteren is een keyword density tussen de 3% en 5%. Dit betekent dus dat je je keyword het best 3-5 keer per 100 woorden laat voorkomen.

Het is ook niet nodig om altijd en constant je keyword te gaan gebruiken, anders zou het wel eens kunnen zijn dat je tekst er heel raar uit ziet voor je bezoeker om te lezen. Ook speelde de keyword density vroeger een belangrijkere rol dan de dag van vandaag en dit omdat Google zich meer en meer gaan concentreren is op de longtail keywords.

Dit ook omdat het zoekgedrag van de internetgebruiker veranderd is, hij is vertrouwd geraakt met Google en wil zijn informatie zo specifiek mogelijk(hoe ben je zelf?). Daarom gebruiken veel internetters vaak langere zoektermen. Als jij lange en kwalitatieve artikelen gaat schrijven is de kans dat dit longtail keyword waar de gebruiker via Google naar zoekt voorkomt in jouw artikel ook veel groter dan wanneer je kleine en beknopte artikelen schrijft.

Een gebruiker gaat bijvoorbeeld sneller op zoek gaan naar “een reis boeken naar mexico” dan dat hij enkel gaat zoeken op het woordje “mexico“.

Wanneer het longtail keyword waar de gebruiker naar op zoek is voorkomt in jouw artikel, dan is de kans dat deze gebruiker op jouw website komt ook veel groter! Ga dus snel enkele kwalitatieve artikelen schrijven!

Plaats Interne Links Op Je Website

Interne links zijn links op je website die verwijzen naar een andere pagina op je website. Het beste voorbeeld dat ik je kan geven is Wikipedia. Als je naar Wikipedia kijkt kan je vanuit elk artikel doorklikken naar andere artikelen op de website. Op deze manier creëren ze “onder” de website een spinnenweb. Daarnaast zorgt deze manier van werken er ook nog eens voor dat de bezoekers langer op je website blijven omdat ze blijven doorklikken.

Interne Links Op Wikipedia

De spin van Google komt op je website en crawlt door je pagina’s. Als de spider nu een linkje tegenkomt, dan gaat hij dit linkje volgen en komt hij terecht op je andere pagina. Hoe meer manieren de spider heeft om een pagina te bereiken, hoe eenvoudiger het zal zijn voor Google om je pagina’s te indexeren.

Het beste wat je kan doen is om links te plaatsen op keywords. Je kan bijvoorbeeld een 2-3 tal keer per pagina je main keyword laten linken naar je homepage. Of wanneer je in een artikel over peren verwijst naar een artikel over appelen, dan kan je in je artikel over peren perfect het woordje “appel” laten doorlinken naar het artikel over appelen. Als je begrijpt wat ik bedoel ;-).

Het leuke is dat wanneer je WordPress gebruikt om je website te beheren, dat je dit gehele proces van interne linkjes kan automatiseren aan de hand van een plugin. Via het gratis boek “Internet Voor Iedereen 1 – Je Eigen Website Online Binnen Het Uur” kan je zelf leren hoe je supersnel en eenvoudig je eigen WordPress website kan installeren.

Zo, ik hoop dat je iets hebt opgestoken uit dit artikel en laat me zeker weten wanneer je door gebruik van mijn tips een betere positie krijgt in de zoekmachines!

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ span class="bigNumber">1 reactie.. Lees ze hieronder of reageer zelf }

Rowdy Groothedde 6 augustus 2014 om 18:08

Interessant artikel om hoger te scoren in Google.

Heb je tips op deze website staan om een succesvolle email marketing campagne op te zetten?

Bedankt voor de informatie:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>