7 redenen om WordPress te gebruiken

Of je nu al gehoord hebt van WordPress of niet, als je een ondernemer bent moet je dit artikel sowieso gelezen hebben.

Jij bent dus een ondernemer -bijvoorbeeld winkelier, bakker, kunstenaar, aannemer, verzekeringsagent, dakwerker, drukker,…- en je hebt of wilt een eigen website die ervoor zorgt dat nieuwe klanten naar jou komen. (Laat me onder dit artikel eens weten welke zaak je hebt.)

Of, je kent het wel, je hebt een goed idee, inspiratie, wil een project of campagne opstarten en je staat te popelen om eraan te beginnen, maar dan stoot je op één probleem: “hoe begin ik er aan?”.

Er is niets irritanter en moordender voor je projecten dan de techniek.

Denk hierbij aan het opzetten van een goede website, maken van design, betaalprocessen, bezoekers naar de website halen, social media …

Je weet dat het op dit moment nog moeilijk is, maar je wil het liefst van al alles zelf kunnen beheren. En maar goed ook.

Want als je dit als ondernemer niet zelf in de hand hebt, blijft meer dan de helft van je projecten onsuccesvol.

Om een goede website te krijgen waar bezoekers op af komen heb je drie dingen nodig:

  1. Een eenvoudig platform waaruit je alles zelf kan besturen zonder technische kennis -> WordPress dus. De mensen die zich inschrijven voor het gratis starterspakket leren hier stap voor stap mee werken. (inschrijven kan onderaan dit artikel)
  2. Goede & kwalitatieve content
  3. Regelmatig updates (Dankzij WordPress kan je dit supereenvoudig en supersnel zelf toevoegen, je leert er alles over in het starterspakket)

Is dat nu moeilijk? Neen, niet met de juiste tools!

Het maken van de juiste keuzes betreft tools en training is de kickstart van een efficiënte, eenvoudig te onderhouden en betaalbare website.

Ik wil je niet aanmoedigen om echt alles zelf te gaan doen, maar het is zeker mogelijk. Ik wil je vooral aanmoedigen om WordPress als een serieuze optie te beschouwen om je website(s) mee te bouwen en te beheren.

Waarom? Om de volgende 7 TOP redenen:

Like of deel deze pagina om het verborgen gedeelte te bekijken.

Succes!

Stijn Van den Bogaert

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

  • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
  • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
  • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ 6 reacties.. Lees ze hieronder of reageer zelf }

Josine Nieuwland 11 november 2012 om 14:07

Hoi Stijn!

Erg bedankt voor je gratis cursus, ik heb dankzij jou nu een eigen site. Er zit geen commercieel plan achter, het is meer een verzamelplaats van al mijn teksten. Maar wie weet dat ik er in de toekomst meer mee ga doen, om mezelf ‘te verkopen’ aan uitgevers of media bijvoorbeeld. Wie weet.

In ieder geval bedankt voor de eerste stap! Je omschrijft de stappen duidelijk en niet te langdradig. Zelfs voor een nitwit als ik is het te volgen :)

Met vriendelijke groet,
Josine Nieuwland

Stijn 11 november 2012 om 19:18

Graag gedaan Josine en bedankt voor je complimenten. Veel succes met je website!

Kris Decaestecker 21 november 2012 om 22:01

Beste Stijn,

mijn site is voor 90% af. Waar ik wel moeilijkheden mee heb is het optimaliseren, sociale links op zetten, analytics, enz dit is wel niet zo duidelijk zoals uw eerste cursus die prima was. Toch ben ik al trots wat ik verwezenlijkt heb. Je kan misschien eens uw mening zeggen: http://www.kinesistroeselare.be
Ik heb hem gemaakt met thema Mantra. Ik heb nooit één les informatica gehad in mijn leven.

Gr, Kris

Stijn 21 november 2012 om 22:49

Kris, het klopt dat de cursus SEO vooral theoretisch en de basis is en minder inspeelt op hoe je analytics en dergelijke installeert. Analytics wordt gebruikt om de bezoekersstatistieken van je website te meten. De cursus legt je vooral uit hoe je de content, afbeeldingen, links, .. op je website moet ordenen en gebruiken zodat deze geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines.

Verder kan je zelf een Google Analytics account aanmaken (via de site van Google zelf) en via de volgende plugin je account eenvoudig koppelen aan je WordPress-website: http://yoast.com/wordpress/google-analytics

Als ik naar je website nu kijk, zou ik voor een andere header kiezen. Probeer in de eerste seconden dat je bezoekers op je website is, duidelijk te maken wat ze op de website kunnen vinden. Zorg voor een pakkende header en een pakkende headline. Iets wat onmiddellijk omschrijft wat je precies doet. Je kan eventueel de afbeeldingen die nu in je header staan wel behouden, maar zet er een logo en/of een pakkende tagline bij. Check even dit artikel: http://websitemakenvoorbeginners.com/zeg-nooit-welkom/

Probeer misschien deze template eens: http://demo2.woothemes.com/?name=mystile (gratis)

Daarnaast kan je ook de SEO for WordPress plugin van Yoast downloaden, die ik beschrijf in de SEO cursus. Met deze plugin kan je je WordPress website ook al een heel pak verder optimaliseren. Wat je nu al kan doen is via Instellingen => Algemeen in je WordPress dashboard je sitetitel en tagline ingeven, zodat deze ook al in je website opgenomen worden.

Probeer zeker de cursus nog eens door te nemen en de tips toe te passen op je eigen website.

Alleszins, ik denk dat je al een heel mooi resultaat behaald hebt, waar ik toch ook blij om ben! Ik hoop dat ik je nu weer een beetje vooruit kunnen helpen heb, misschien moet ik eens een artikel schrijven over hoe je Analytics precies implementeert?

Succes!

Tonja Kivits 2 februari 2014 om 17:13

dag stijn,
ik aarzel om je cursus te bestellen. ik heb al een website – http://www.tonjakivits.nl – maar ik wil hem zelf helemaal gaan bijhouden. maar ik zou graag een boek – gewoon ouderwets – en geen e-book – willen hebben want daar kan ik beter mee werken. is dat ook mogelijk?
alvast bedankt voor je antwoord, tonja kivits

Rowdy Groothedde 6 augustus 2014 om 18:09

Ik raad iedereen aan om te werken in WordPress. De grenzen zijn eindeloos!

Begin ook niet aan een eigen CMS of Joomla. Kies een nette template uit die voor jou het beste werkt en zet em online en begin met knallen:D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>