WordPress Plugins

Zonder technische kennis ben je natuurlijk altijd een beetje beperkt in welke kanten je uit kunt met je website. Als je zelf de kennis niet hebt om bijvoorbeeld een gastenboek te programmeren, dan zal er hoogstwaarschijnlijk nooit een gastenboek op je website komen… Tenzij je er iemand voor betaalt, maar we zijn hier om alles zelf te doen hé! ;-)

Wanneer jij ook met dit probleem te maken hebt, dan is WordPress voor jou de perfecte oplossing. Als je een website hebt die op WordPress draait, dan kan je deze heel eenvoudig uitbreiden met slechts enkele muisklikken aan de hand van plugins.

WordPress Plugins

PluginsPlugins zijn als het ware kleine programmaatjes, waarmee je je bestaande WordPress website dus kan uitbreiden. Het is belangrijk dat je zorgvuldig omspringt met plugins, want als je een slechte plugin downloadt, dan kan het wel eens gebeuren dat plots je hele website niet meer werkt.

Sommige plugins kunnen ook onveilig zijn en hackers de toegang geven tot jouw website, het is dus vanzelfsprekend dat ik je op voorhand een beetje wil waarschuwen alvorens je begint met zomaar alle plugins te downloaden.

Probeer je ook te beperken tot de plugins die je echt nodig hebt, wanneer je een plugin kan verwijderen, doe dit dan ook, want hoe meer plugins er op je website draaien, hoe groter de kans is dat deze trager gaat gaan en hoe groter de kans dat er een lek in je website komt.

Om ervoor te zorgen dat je een vlotte start kan nemen, ga ik hieronder 5 plugins aan je voorstellen die ik al enige tijd gebruik en waar ik zeer tevreden over ben.

Yoast SEO

De WordPress SEO plugin van Joost De Valck is de meest complete WordPress SEO plugin die vandaag de dag bestaat voor WordPress gebruikers.

Het omvat alles, van pagina-analyse die helpt bij het optimaliseren van je inhoud, afbeeldingen, titels, metabeschrijvingen tot XML sitemaps en veel meer.

SEO for WordPress door Yoast

Hieronder staat een volledige lijst met functies van de plugin:

 1. Post titles and meta descriptions
 2. Robots Meta configuration
 3. Canonical
 4. Breadcrumbs
 5. Permalink clean up
 6. XML Sitemaps
 7. RSS enhancements
 8. Edit your robots.txt and .htaccess
 9. Clean up head section

SEO Auto Linker

HyperlinkDe plugin SEO Auto Linker verbindt automatisch woorden en zinnen in uw bericht of pagina aan de hand van een linkje. Op deze manier hoeft u niet telkens manueel elk woordje te laten doorlinken naar een pagina op je website, maar kan je op voorhand instellen welke bepaalde woorden automatisch naar welke bepaalde pagina gelinkt moeten worden. SEO Auto Linker doet de rest!

404 To Start

Niets zo hatelijk als een “404 Niet Gevonden” – pagina. Waneer een gebruiker naar een pagina op je website surft die niet (meer) bestaat, dan komt deze op een 404-pagina terecht.

Er zijn heel wat manieren om deze pagina nuttig te gebruiken. Zo kan je je 404 pagina gebruiken om mensen door te sturen naar je nieuwsbrief of Facebookpagina, maar je kan ook je 404 pagina gebruiken om mensen door te sturen naar een bestaande pagina op je website.

Houston We Have A Problem

Met de plugin 404-to-start kan je automatisch alle dode pagina’s op je website opvangen en instellen naar welke pagina de bezoeker automatisch doorgelinkt moet worden. Ik zou je aanraden om mensen door te linken naar je startpagina of nieuwsbriefpagina.

BJ Lazy Load

Een plugin waar je niet heel veel van zult merken, maar ééntje die wel degelijk heel nuttig is. BJ lazy load zorgt ervoor dat afbeeldingen pas ingeladen worden wanneer ze in beeld verschijnen, dus de bovenste afbeeldingen eerst.

Op deze manier zorgt deze plugin ervoor dat de pagina’s op je website een pak sneller geladen kunnen zijn en je kan ook nog eens een mooi effectje meegeven aan de afbeeldingen wanneer ze ingeladen worden.

Yoast Breadcrumbs

Broodkruimeltjes in het Nederlands. Breadcrumbs zorgen ervoor dat een bezoeker op iedere pagina exact weet waar precies hij zich bevindt op de website.

Breadcrumbs

Je kan het echt letterlijk bekijken als broodkruimeltjes, wanneer je ze volgt kom je automatisch terug uit bij het begin. De kracht van breadcrumbs is niet alleen dat je bezoekers gemakkelijker de weg terug vinden op je website en niet verloren lopen, maar ook dat Google een duidelijkere structuur van je website kan maken.

Net zoals de SEO for WordPress plugin, is ook deze plugin van Yoast (Joost De Valck).

Verdere vragen kan u onderaan deze pagina altijd kwijt. Normaal zal ik in de toekomst ook de tijd nemen om een artikel te schrijven voor elke plugin afzonderlijk, zodat jullie deze zeker goed gebruiken.

Vond je dit artikel nuttig?

Schrijf je dan nu GRATIS in en ontvang binnen een paar minuten het volgende in je mailbox:

 • E-book om zonder technische kennis je eigen website te maken
 • Bewezen strategie: Ik leg je stap voor stap uit hoe je een bewezen Internet Strategie kan implementeren
 • Begeleiding: Indien je tegen een probleem aanloopt, kan je me altijd een mailtje sturen en ik help je persoonlijk verder!
E-mailadres:

{ Geen reacties, reageer zelf }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>